Patálie při stěhování svépomocí

Stěhovací firmy levného stěhování v Praze https://stehovani-mamut.cz/stehovani-praha/ inkasují za svou pracovní činnost přiměřenou odměnu, a komu se to nezdá, měl by si tuto profesi někdy vyzkoušet. Možná, že přijde na to, že odměna by se měla spíše navýšit vzhledem k tomu, jak je to náročné. Naštěstí takových lidí mezi námi mnoho není, neboť si většina z nás dovede hravě představit, co by se mohlo stát, kdyby…

klavír v bytě

S tím nepohnu – hmotnost některých břemen je natolik vysoká, že nás udivuje, jak si s tím mohou stěhováci poradit. Některé kousky starožitného nábytku, co se nedá rozebrat, jako jsou např. postele, šatní skříně a velké psací stoly, dovedou potrápit mnohé z nás, a pokud jsou to např. lidé umělecky založení (spisovatelé, malíři), co si na starožitnostech zakládají, ti nemívají obvykle svalový fond, aby s nábytkem manipulovali jako s pápěřím.

automatická pračka

Docela obyčejná automatická pračka – zkuste si ji někdy nadzvednout, hodit ji na popruhy a cvičně ji vynést do pátého patra bez výtahu po schodech. Kolik byste si za tuto práci nechali zaplatit? Mimochodem, hmotnost běžné pračky dosahuje i 70 kg a to už je pořádná váhová porce.

Svinuté koberce – koberce by se neměly překládat, aby se jim nepoškodila vlákna, a musí se stěhovat navinuté v roli v celé délce napřímo. To ovšem znamená, že např. v paneláku se s ním nevejdete do výtahu a musíte jej nosit po schodech a namáhavě jej zvedat kolmo vzhůru. A když takový koberec má rozměry 6 x 5 metrů, pěkně se pronese a pro amatéry bez potřebné fyzické kondice a psychické odolnosti je to velmi těžký oříšek.

Datlová palma – kdo miluje pokojové rostliny, může se po deseti, dvaceti letech dopracovat http://www.prolekare.cz/prakticky-lekar-clanek/lze-se-dopracovat-k-aktivni-spolupraci-pacienta-pri-lecbe-nadvahy-25329 i k tomu, že doma vypěstuje obří datlovou palmu. A když jí potřebujete přestěhovat, máte problém. I s květináčem může vážit přes metrák a jen tak s ní neprojdete dveřmi. Stěhovací firmy však dovedou vyřešit i takovéto svízelné situace.